Auto Airco Service Buren FAQ Veel gestelde vragen

Waarom moet ik mijn airco installatie laten onderhouden?

Het airco systeem is een systeem waarin gebruik wordt gemaakt van zowel bewegende (mechanisch) componenten als elektronische componenten. Om de levensduur te verlengen en een goede werking te waarborgen is het van belang dat uw airco systeem regelmatig en volgens de voorschriften wordt onderhouden.

Wat doet de airco installatie nog meer behalve koelen in de zomer?

Naast het koelen van de binnenstromende lucht, zorgt het airco systeem tevens voor ontvochtigen en reiniging van de interieurlucht in uw auto. Op deze manier ontstaat er een aangenaam klimaat in uw auto of cabine, wat uw veiligheid en gezondheid bevorderd.

Mijn airco geeft een nare geur af, hoe kan dat?

Dit betekent mogelijk dat er schimmels en bacteriën op de verdamper groeien. Het geurprobleem kan op een relatief eenvoudige manier worden verholpen door de verdamper uitwendig te laten reinigen. Het probleem is grotendeels te voorkomen door de airco op de juiste manier te gebruiken (zie: gebruik van uw airco).

Kun je ziek of misselijk worden van de aircolucht?

In principe niet, maar als de airco verkeerd wordt gebruikt kunnen er schimmels en/of bacterien groeien op de verdamper wat een lichamelijke reactie teweeg kan brengen als u daar gevoelig voor bent. Dit wordt over het algemeen ervaren als een kleine verkoudheid of een wat ´grieperig´ gevoel. Het probleem is simpel op te lossen door de verdamper uitwendig te laten reinigen door de auto airco specialist. Het probleem is grotendeels te voorkomen door de airco op de juiste manier te gebruiken (zie: gebruik van uw airco).

Wat zijn de risico´s van achterstallig onderhoud aan het auto airco systeem?

Als uw airco leeg is (geen koudemiddel meer aanwezig) of defect is geraakt, zal deze niet meer aanslaan middels een beveiliging die ingebouwd is in het systeem. Er wordt dan geen koudemiddel en dus ook geen olie meer rondgepompt in het systeem. Een gevolg is dat de keerringen en afdichtingen kunnen uitdrogen. Tevens kan er vocht in het systeem komen, wat tot schade kan leiden aan de diverse componenten van de installatie. Als u het vermoeden heeft dat uw auto airco systeem niet meer goed functioneert, ga dan direct naar een airco specialist voor een controle en wacht dus nooit tot de zomer! Hoe eerder het probleem verholpen wordt, hoe minder kans u heeft op dure gevolgschade!!!

Waarom zit er olie in de airco?

Het koudemiddel wordt rondgepompt door de compressor. De compressor heeft metalen delen die langs elkaar bewegen. Om slijtage hier tussen te verminderen word er olie toegepast. Tevens wordt zo de warmte van de pomp afgevoerd en het lawaai gedempt.

Waarom wordt er fluor toegevoegd aan de installatie?

Fluor is een kleurstof die sterk oplicht als het beschenen wordt met een UV lamp. Het wordt gebruikt als markeervloeistof om kleine lekkages van het auto aircosysteem snel en efficiënt te kunnen lokaliseren.

Plasje water onder de auto.

Schrik niet als je een plasje airco condenswater aantreft onder de auto. Dat is normaal en duidt op een juiste werking van de airco.

Nog vragen neem gerust contact met ons op. E-mail: info@autoaircoserviceburen.nl