Auto Airco Service Buren Consumenten Tips

De auto snel koelen met de airco

Om een hele warme auto snel af te koelen open je de deuren. Rijd vervolgens een stukje met de ramen open en zet de aanjager aan. Zodra de extreme warmte uit het voertuig is sluit je de ramen en schakel je de airco in.

Gebruik de airco recirculatiestand.

Gebruik de airco recirculatiestand in je auto tijdens de opwarm- of afkoelperiode met de airco. Op deze manier wordt de gewenste temperatuur met de airco sneller bereikt. Is dit eenmaal het geval, laat dan de frisse buitenlucht weer toe tot het interieur, dat is prettiger en gezonder.

Temeperatuur instelling van uw auto airconitioning.

Zet de auto airco niet te koud. Meer dan 5 graden verschil met de buitentemperatuur is niet verstandig.

Goede werking van de airco.

Voor een goede werking van het airco systeem en het behoud van de componenten moet de autoairco minimaal één keer per week minimaal tien minuten ingeschakeld worden. De afdichtingen in het airco systeem blijven dan namelijk soepel en gesmeerd en kunnen zodoende hun afdichtende taak optimaal vervullen. Als de airconditioning te lang op non-actief staat bestaat het risico dat de afdichtingen van de airco uitdrogen of beschadigen en gaan lekken

Airco uitschakelen voor arriveren.

Schakel de airco een paar minuten voor je arriveert op de bestemming uit. Zodoende krijgen schimmels en bacteriën minder kans om zich op je airco verdamper te nestelen en te gaan stinken. Ook kan je lichaam dan beter wennen aan de warmte van buiten.

Airco lucht stinkt wat nu.

Als de airco stinkt heb je grote kans dat of het airco interieurfilter vervuild is, of de airco verdamper, of allebei. Het airco interieurfilter regelmatig vervangen is een must, en de airco verdamper kun je ook het best elk jaar laten reinigen. Dit gebeurt optimaal als het reinigingsmiddel, meestal een schuim, direct op de airco verdamper wordt aangebracht

Beslagen ramen ontvochtigen met airco.

Je kunt de auto airco ook gebruiken om je voorruit sneller te ontwasemen bij vochtig of nat weer. Auto airco is namelijk droge lucht.

Plasje water onder de auto.

Schrik niet als je een plasje airco condenswater aantreft onder de auto. Dat is normaal en duidt op een juiste werking van de airco.

Airco en buiten temperatuur.

Schrik ook niet als je airco niet werkt als het koud is buiten. Een airco werkt niet meer onder de 4 graden buitentemperatuur.

Auto airco service controle.

Laat je auto airco na 3 jaar controleren door een aircospecialist. Een auto airco verliest (zonder lekkage) zo’n 8% koudemiddel per jaar. Als het koelvloeistofpeil van de auto airco te laag wordt kan de werking verminderen en kan het airco systeem beschadigen door verminderde smering.

Auto airco service controle.

Het gebruik van de auto airco kost 3 tot 10 procent vermogen, en daarmee extra brandstof. Maak daarom altijd heel bewust gebruik van de auto airco en laat deze niet onnodig aan staan, maar schakel de auto airco wel regelmatig in.

Nog vragen neem gerust contact met ons op. E-mail: info@autoaircoserviceburen.nl